HOTEL MARIA DEL MAR, Kosta Brava-Ljoret de Mar

Kosta Brava, Španija

Usluga: polupansion – doručak i večera (buffet servis – samoposluživanje)

Lokacija: hotel se nalazi u trgovačkom delu Ljoret de Mara, na samo 300 metara od plaže. Sastoji se iz dve zgrade, u jednoj je recepcija i aperitiv bar, dok je u zgradi preko puta bazen i restoran za obedovanje.

Hotelski sadržaji: Hotel poseduje otvoreni bazen sa suncobranima i ležaljkama, zatvoreni bazen, restoran, bar, dnevni i večernji animatorski progran, TV salu, wi-fi internet u zajedničkim prostorijama i sef boksove.

Sobe: sve sobe su klimatizovane i opremljene kupatilom, fenom, direktnom telefonskom linijom, satelitskom televizijom, mini frižiderom (uz doplatu), sefom (uz doplatu) i balkonom ili terasom.

Ukratko o Ljoret de Maru

Ljoret de Mar – ’’Cvet na moru’’ je letovalište u centralnom delu španske turističke regije Kosta Brava (Divlja obala) koja se prostire dužinom od oko 200 km, severno od Barselone prema Pirinejima i francuskoj granici. Njena priroda, klima i istorijsko nasleđe, uz prelepu obalu koju zapljuskuje Sredozemno more, čine je jednom od najatraktivnijih letovališta u Evropi.

Ljoret je udaljen oko 70 km od Barselone sa kojom je spojen redovnim autobuskim i železničkim linijama. Predstavlja jedno od najvećih i najlepših španskih letovališta na Sredozemnom moru. Poseduje nekoliko dugačkih peščanih plaža i preko sto hiljada ležajeva u hotelskim i apartmanskim objektima, mnoštvo restorana, barova, šoping centara, zabavnih parkova. Desetine hiljade turista iz celog sveta, već decenijama, traže u ovoj izuzetnoj atmosferi zabavu i kupanje, a letovalište nudi toplo i podnošljivo sunce, peskovite, čiste i uredne plaže od kojih je najveća gradska plaža Santa Maria, takođe i vrelinu noćne zabave uz sangriju, flamenko (flamenko klub La Siesta) i mnoge druge moderne ritmove (poznata je diskoteka Hollywood).

Dnevna letnja temperatura je 30-35 stepeni Celzijusa, a noću oko 20. Kategorije španskih hotela nisu uporedive sa objektima unutar centralne Evrope. Španci više ulažu u prateće sadržaje za provod gostiju nego u smeštaj. Plaže su javne, zakup ležaljki i suncobrana nije obavezan i dodatno se naplaćuje.

CENA PO OSOBI: 3.500 rsd (dete 0-12 g. – 2.500 rsd)+ CENA SMEŠTAJA U TABELI U EUR+ CENA PREVOZA AVIONOM (Odrasli 145 EURA, dete 0-2 godine – besplatno)

LEGENDA:

* polupansion – doručak i večera – buffet servis (samoposluživanje)

1/2 – dvokrevetna soba

DINARSKI DEO ARANŽMANA: plaćaju svi putnici bez obzira na vrstu usluge.

CENA AVIO PREVOZA: cena je po osobi. Naznačena je u EUR (dinarsko plaćanje). Deca do 2 god. ne plaćaju prevoz i nemaju sedište.

CENA SMEŠTAJNIH USLUGA: cena je po osobi, naznačena je u tabeli u EUR (dinarsko plaćanje), pojedinačno za svaki termin.

CENA AVIO ARANŽMANA OBUHVATA:

– avio – čarter let na relaciji Beograd – Girona – Beograd
– izabrane pansionske usluge (10 ili 11 noćenja)
– servis predstavnika agencije i troškove organizacije programa.

CENA AVIO ARANŽMANA NE OBUHVATA:

– troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se uplatiti u agencij).
– turističku taksu za boravak u Kataloniji, plaća se po osobi i danu u iznosu od: 1€ za hotele sa 4* i 0,5€ za hotele 3*, ne plaćaju osobe od 0-16g. Plaćanje na recepciji.
– troškove transfera aerodrom – hotel – aerodrom u iznosu od 19€ po osobi (ne plaćaju deca od 0-2 god.).
– aerodromsku taksu u Beogradu i u Gironi. Očekivani iznos je oko 28€ za odrasle i decu. Plaćanje u agenciji. Taksu određuje avio prevoznik 10 dana pre početka realizacije čarter prevoza.
– YQ taksu, kompanijsku taksu za poskupljenje goriva. Očekivani iznos je oko 50€ (ne plaćaju deca od 0-2 god.). Plaćanje u agenciji. Taksu određuje avio prevoznik 10 dana pre početka realizacije charter prevoza.

Cene prevoza i smeštaja su izražene u EUR. Plaćanje je dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Inteza banke na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje i to:

– gotovinski

– čekovima građana sa odloženim plaćanjem do 31. decembra 2013

– platnim karticama (VISA, MASTER, MAESTRO, DINA)

1. dan BEOGRAD – GIRONA

Sastanak putnika dva sata pre poletanja kod šaltera Belvi Travel na beogradskom aerodroma “Nikola Tesla”. Obavezno dva dana pre putovanja proveriti tačno vreme i mesto sastanka putnika i poletanja aviona.

2.-10./11. dan LJORET DE MAR

Boravak u izabranom terminu (10 ili 11 noćenja), u objektu sa izabranim uslugama.

11./12. dan LJORET DE MAR-BEOGRAD

Napuštanje objekta, poletanje sa aerodroma u Gironi prema planu letenja. Sletanje u Beograd.

Kraj programa

Organizujemo dodatni prevoz iz Novog Sada i Subotice do/od Beograda (aerodrom Nikola Tesla). Doplata je po osobi, ukupno za odlazak i povratak – 2.000 RSD. Vreme i mesto polaska zavisi od reda letenja i započinje 3-4 sata pre poletanja aviona.

Navedeni popusti za treću osobu i decu važe samo u pratnji dve odrasle (plative) osobe.
– Sobe se koriste prvog dana iz tabele od 14:00h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 10:00h. Dodatni, odnosno pomoćni ležajevi su uglavnom manjih dimenzija od standardnog ležaja.
– Rezervacije hotela se vrše po uplaćenoj akontaciji 40%. Konačna potvrda se dobija do 48 sati po uplati. Ukoliko rezervacija ne bude potvrđena od strane hotela, celokupan iznos akontacije se vraća.
– Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
– Oznaka kategorije hotela u programu putovanja je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
– Usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta i servisa hotelskih usluga, na šta agencija ne može imati uticaja.
– Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu putnu ispravu (pasoš). Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za neispravnu putnu ispravu učesnika u putovanju, ne dobijanje vize za kategoriju putnika kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje odredišta i smatraće se da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja.
– Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
– Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika i drugih objektivnih okolnosti otkaže putovanje ili ga realizuje u saradnji sa drugom agencijom o čemu je dužan da obavesti putnike najkasnije pet (5) dana pre predviđenog početka putovanja. Minimum za realizaciju putovanja je 35 putnika.
– Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.
– Agencija nema odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.